Šta je dermaroller?

Dermaroller - dermatološka ordinacija K2 Novi Sad

Derma roler je uređaj od titanijuma koji se kotrlja po koži da bi stvorio hiljade sićušnih mikropukotina. U pitanju je vrsta tretmana mikro-iglicama koji pospešuje telo da započne proces zarastanja rana za podmlađenu, glatku i mlađu kožu. Koristi se za tretmane lica i tela, kako bi se poboljšali izgled i zdravlje kože. Tretman derma rolerom je sličan tretmanu mezoterapije iglicama, ali je manje invazivan i bolan u odnosu na mezoterapiju. Kada se koristi pravilno, uz adekvatne vitamine, serume i koktele, postižu se veoma efikasni rezultati.

Prednosti Derma rolera

Najvažnije prednosti pravilne i redovne upotrebe derma rolera su:

Blistaviji ten, Zategnutija i elastičnija koža, Smanjene pore, Ublažene sitne bore i linije, Manje izraženi tragovi hiperpigmentacije, Vidljivo smanjene strije i celulit.
derma roler - dermatološka ordinacija K2 Derma Novi Sad
derma roler tretman lica - dermatološka ordinacija K2 Derma Novi Sad

Ko je dobar kandidat za Derma roler?

Tretman Derma rolerom preporučuje se pacijentima kod kojih je potrebno tretirati veliku površinu kože, a najčešće se koristi za lečenje sledećih stanja:

Umorne kože: Podmladite umornu i kožu bez sjaja i borite se protiv početnih znakova starenja. Bora: Fine linije i bore na licu mogu biti vidljivo smanjene, jer Dermaroller pokreće proizvodnju kolagena. Ožiljaka: Ožiljci od akni i  boginja mogu se poboljšati, dok se neujednačena tekstura može izgladiti Dermaroller-om. Pigmentacije: Može pomoći da se izblede tamne mrlje, kao što je pigmentacija usled oštećenja od sunca ili starenja.

Dermaroller microneedling je odličan tretman za vas ako imate tamniju kožu, jer ne uključuje piling ili lasere, koji mogu izazvati probleme sa pigmentacijom.
Tretmani se mogu izvoditi i na telu i na licu, iako su cene tretmana zasnovane na površini veličine lica.

Dermaroller cena - K2 dermatološka ordinacija Novi Sad
Derma roler sa dermakoktelima 9.400 RSD

Najčešće postavljana pitanja o Dermaroller-u

Šta možete očekivati od tretmana?
Protokol tretmana
Koliko se tretmana preporučuje?
Oporavak nakon tretmana
Neželjeni efekti